Spekjes-Champignons muffins met salade
- 4 biologische eieren
- bakje kastanjechampignons
- flinke snuf chilipoeder
- 1 bosui
- 250 gram suikervrije spekreepjes ( bv. AH Gerookte magere spekreepjes)
- 75 gram geraspte kaas zonder zetmeel (bv. AH Geraspte Franse Gruyere kaas of biologische ger.kaas)
- 1 EL olijfolie om te bakken
- zak gemengde slavariant
- halve komkommer in stukjes
- halve winterwortel geraspt
- olijfolie extra vierge
- sap van halve citroen
- versgemalen peper
- 4 biologische eieren
- bakje kastanjechampignons
- flinke snuf chilipoeder
- 1 bosui
- 250 gram suikervrije spekreepjes ( bv. AH Gerookte magere spekreepjes)
- 75 gram geraspte kaas zonder zetmeel (bv. AH Geraspte Franse Gruyere kaas of biologische ger.kaas)
- 1 EL olijfolie om te bakken
- zak gemengde slavariant
- halve komkommer in stukjes
- halve winterwortel geraspt
- olijfolie extra vierge
- sap van halve citroen
- versgemalen peper
Paddenstoelen bevatten essentiële suikers die noodzakelijk zijn bij je afweer. Kies ook eens voor andere paddestoelen zoals shitake, oesterzwammer en cantharellen.
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 C graden. Bak eerst de spekjes uit in een kleine beetje olijfolie. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Kluts ondertussen de eieren in een mengschaal. Snipper de champignons en de bosui redelijk fijn. Meng de uitgebakken spekjes uiteindelijk door de geklutste eieren samen met de stukjes kastanjechampignons, bosui en het chilipoeder tot een smeuïge massa. Vul hiermee de muffinvormpjes of bakvorm. Strooi de geraspte kaas over de rauwe muffins en zet ze 30 minuten in de oven. Laat ze als ze klaar zijn eerst afkoelen.
Meng voor de salade alle ingrediënten door elkaar. Houd eventueel de olie, citroensap met peper apart in een dressingbakje. Doe de salade, dressing en een aantal muffins (naar eigen behoefte) in afsluitbare meeneembakken.