Pompoen-zuurkoolstamp
Herfstweer vraagt om andere smaken dan toen het nog strandweer was. Pompoen en champignon horen bij de herfst. Dit recept is makkelijk en smakelijk.
- 1 oranje hokkaido pompoen
- pakje 500 gram biologische zuurkool
- 1 laurierblad
- nootmuskaatpoeder
- gemalen zwarte peper
- mosterpoeder
- zeezout
- verse bieslook
- 4 AH champignon gran formaggio burgers, reken 1 tot 2 burgers per persoon.
- roomboter of olijfolie om te bakken.
Bereidingswijze
1.
Snijd de pompoen in grove stukken en ontdoe van de pitten en draden. Doe de pompoenstukken in een grote pan met half water en leg de zuurkool met vocht erboven op. Leg het laurierblad onder water. Kook ongeveer 15 minuten en tot de pompoenstukken zacht en stampbaar zijn.
2.
Bak de burgers volgens de verpakking gaar in boter of olijfolie.
3.
Giet de groenten af en verwijder het laurierblad. Leg een kontje boter op de groenten en strooi er zwarte peper en zeezout overheen. Stamp met stampotstamper of gewoon met een vork.
4.
Schep 2 opscheplepels groenten op het bord en strooi een beetje nootmuskaat en mosterdpoeder over de pompoenzuurkoolstamp. Knip een paar sprieten bieslook in stukjes en strooi eroverheen. Leg de burgers erbij.