Banaanpannenkoek

Hmmm, lekker lekker lekker. Banaanpannenkoek als ontbijt. 

desiree kerkdijk

Een lekker, snel en voedzaam ontbijt is de banaanpannenkoek.

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan, goed rijp
  • 3 eieren
  • grasboter of anders olijfolie om te bakken
  • vanille-aroma eventueel
  • koekenpan, kom, vork en spatel

Prak 1 rijpe banaan met de vork net zo lang tot het vruchtvlees moes is geworden. Dit kan gewoon op een snijplank of in de kom en duurt ongeveer een minuut.

Kluts 3 eieren in de kom, voeg de banaanmoes toe, een snuf zeezout en eventueel een halve theelepel vanille-aroma (bij de bakproducten in de supermarkt).

Verhit een klontje grasboter of scheutje olie in de koekenpan op middenhoge warmtebron en giet het mengsel erbij. Laat de pannenkoek ongeveer 5 minuten garen tot de bovenkant gestold is maar nog net zacht. Keer om met een spatel en bak kort de andere kant. Laat hem op je bord glijden. 

Voor de sportmensen of hartige liefhebbers die hun macronutrienten meer richting vet en proteinen willen trekken, is er een hartige variatie. Bak daarvoor 3 of 4 plakjes pannenkoekspek aan voordat je het eimengsel erbij doet. Voor nog meer vet en hartigheid kunnen je ook nog een hand zelf geraspte kaas erover strooien. 

Dit is echt een topper. Laat het je smaken. 

"Dit is lekkerder dan enig ander hotelontbijt"


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *