Groene aspergetips met tonijn en granaatappel

Asperges zijn bijzonder voedzaam omdat ze een sterke anti-oxidant bevatten, glutathion. Ook bevatten ze veel vezels waardoor je darmflora ondersteunt wordt.

desiree kerkdijk

Van gewone groene asperges moet je eerst de houtachtige onderkant afsnijden en ze 5 minuten roerbakken in olijfolie. Anders zijn ze hard en niet zo lekker. Groene aspergetips zijn kant en klaar te gebruiken. Ze zijn bijzonder mals en je kunt ze rauw eten .

Als je toch niet zo van rauw houdt, kun je ze ook even in een zeef overgieten met 0,5-1 liter gekookt water uit de waterkoker.

Asperges zijn bijzonder voedzaam omdat ze een sterke anti-oxidant bevatten, glutathion. Ook bevatten ze veel vezels waardoor je darmflora ondersteunt wordt.

Ingrediƫnten 2 personen:

  • 4 eetlepels gare quinoa (volgens aanwijzingen op verpakking)
  • 1/2 komkommer in halve maantjes gesneden
  • 100 gram granaatappelpitjes (vind je op de gekoelde fruitafdeling, of pel zelf)
  • 1 avocado geschild en in stukjes gesneden
  • 350 gram groene aspergetips of schoongemaakte groene asperges
  • 2 blikjes kwalitatief goede tonijn op olijfolie
  • 1 citroen
  • vers gemalen peper
  • ongeraffineerd Keltisch zeezout

Bereidingswijze

Snijd de asperges in stukjes. Verdeel alle groentes, fruit, de gare quinoa en de tonijn over 2 to-go bakjes. De olijfolie van de tonijn kun je gebruiken als dressing. Of voeg je eigen lekkere olijfolie extra vierge toe. Sprenkel een paar kneepjes van de doormidden gesneden citroen uit boven de bakjes. Strooi er peper en zout over. Ready to go.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *